Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Τρεμπλ στην κολύμβηση για τον Ολυμπιακό

Αθλητικά


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την παρουσία του στο 91ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ.

Την κατάκτηση τριών ακόμα πρωταθλημάτων πανηγυρίζει το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας  θριαμβευτικά την παρουσία του στο 91ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο Αυτοκράτορας της κολύμβησης έφτασε τα 63 πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας, τα 57 πρωταθλήματα Ανδρών και τα 53 πρωταθλήματα Γυναικών, μετρώντας συνολικά 173 πρωταθλήματα στην κατηγορία ΟΠΕΝ.

Ο Θρύλος διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο κατακτά συνεχώς από το 1996, για 27η διαδοχική φορά, πετυχαίνοντας το θρυλικό 43ο τρεμπλ (και 27ο τα τελευταία 34 χρόνια) στην τεράστια ιστορία του, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στη Γενική Βαθμολογία, όσο και σε αυτή των Ανδρών και των Γυναικών.

12ο  σερί τρεμπλ με το απόλυτο των 36 τίτλων από το 2011!

Ο Θρύλος της πισίνας διεύρυνε την απόλυτη κυριαρχία του φτάνοντας στο 12ο σερί τρεμπλ, με το απόλυτο των 36 τίτλων από το 2011,  όπου μετράει 12 πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας, 12 πρωταθλήματα Ανδρών και 12 πρωταθλήματα Γυναικών. Ενώ το φετινό τρεμπλ είναι το 21ο στα τελευταία 22 χρόνια, διάστημα στο οποίο ο Θρύλος έχει κατακτήσει συνολικά 61 στα 62 πρωταθλήματα (Γενικής, Ανδρών, Γυναικών)!

Ο Ολυμπιακός κατετάγη πρώτος στη Γενική Βαθμολογία με 1.371,5 βαθμούς, έναντι 1.189,5 του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου. Στο πρωτάθλημα Ανδρών, ο Θρύλος έφτασε στην κορυφή με 673,5 βαθμούς, έναντι 585 του ΑΟ Παλαιού Φαλήρο, ενώ στις Γυναίκες αναδείχθηκε πρώτος με 698 βαθμούς, με τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 604,5.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 27 μετάλλια συνολικά, εκ των οποίων 12 χρυσά, 10 ασημένια και πέντε χάλκινα!

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1.371,5
2) ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 1.189,5
3) ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 436

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ:

1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 673,5
2) ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 585
3) ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 348

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 698
2) ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 604,5
3) Παναθηναϊκός ΑΟ 339

Νίκος Γέμελος: «Ένα ακόμα πρωτάθλημα ήρθε στον Πειραιά. Τα παιδιά το υποσχέθηκαν στον Ολυμπιακό και το έκαναν πράξη, το κατέκτησαν. Το έδωσαν σε εμάς, στον κόσμο. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές που έχουμε, όπως τον Χρήστου, που κατέκτησε εννιά μετάλλια στο φετινό πρωτάθλημα, αυτό το τετραήμερο. Έχουμε αθλητές που δεν πρωταγωνιστούν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Καταφέραμε και κερδίσαμε έναν ακόμα τίτλο. Το 63ο πρωτάθλημα Γενικής, το 57ο Ανδρών και το 53ο Γυναικών έχει μεγάλη σημασία, γιατί ο σύλλογος μας παραμένει ο μόνος Αυτοκράτορας στην πισίνα. Ο Ολυμπιακός απαντάει στην πισίνα με το πρωτάθλημα, σε όποιον προσπαθεί να τον αμφισβητήσει. Κανείς δεν μπορεί να τον κοντράρει, πήρε αυτό που άξιζε και φέτος. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι ο Αυτοκράτορας στην πισίνα! Όλα αυτά που έχουμε κάνει, τα έχουμε κάνει στο Παπαστράτειο. Εκεί, όπου δεν βρίσκεις πολλή ώρα για προπόνηση, εκεί όπου έχει πολύ κόσμο συνέχεια. Άλλα σωματεία, σε άλλες πόλεις, σε άλλες περιοχές, έχουν δικά τους κολυμβητήρια, περισσότερες διαδρομές για προπόνηση. Τώρα, με το κολυμβητήριο που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί».

Βασίλης Σοφικίτης: «Μετά από μία εβδομάδα δύσκολη, μετά το Πανευρωπαϊκό, ήρθαμε εδώ στο ΟΑΚΑ και πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα με την ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι το δεύτερο μου πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% και καταφέραμε να ευχαριστήσουμε το σύλλογο, αλλά και εμάς προσωπικά. Πολύ χαρούμενος είμαι, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Χαίρομαι που βοήθησα για αυτό τον τίτλο».

Δανάη Καπρίνη: «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα, στην ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι και πολύ χαρούμενη για το ατομικό μου ρεκόρ σήμερα, ήταν μια δύσκολη χρονιά. Θέλω να το απολαύσω, είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές! Συνεχίζουμε».

Νικόλαος Δρόσος: «Τα πήραμε όλα! Πολύ χαρούμενος είμαι, γιατί αποδείξαμε για άλλη μια χρονιά, ότι είμαστε καλύτεροι τόσο σε επίπεδο Ανδρών, όσο και σε επίπεδο Γυναικών. Δύσκολη χρονιά φέτος, όλοι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Για μένα, προσωπικά, ήταν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, έκανα ένα ρεκόρ και καλή εμφάνιση. Προχωράμε».

Μάρθα Μάτσα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατακτώ ένα ακόμα πρωτάθλημα. Είναι φοβερό το συναίσθημα να βρίσκεσαι στην ομάδα που κερδίζει. Φέτος, ήταν λίγο πιο δύσκολο και πολύ πιο σημαντικό. Πολύ ωραία η ατμόσφαιρα στην ομάδα, φοβερό πάθος, ήμασταν όλοι ένα, τα δώσαμε όλα, συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου. Πολλά μπράβο στον υπέροχο Απόστολο Χρήστου, για τις επιτυχίες του, αλλά γιατί ήταν παντού, μας βοήθησε, μας πώρωσε και τα κερδίσαμε όλα».

Παναγιώτης Μπολάνος: «Δείξαμε σαν ομάδα ότι είμαστε ενωμένοι, νικήσαμε όλες τις σκυτάλες και αυτό δείχνει, ότι είμαστε πολύ ενωμένοι. Το τονίζω. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Προσωπικά, στα 200μ. ελεύθερο έκαναν την καλύτερη μου εμφάνιση, είχα να κατεβώ κάτω από το 1.50 τέσσερα χρόνια και αυτό μου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω, να γίνομαι καλύτερος συνέχεια».

Παναγιώτης Χιώτης: «Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά από την πρώτη μέρα, πήραμε τη διαφορά από την πρώτη στιγμή. Δείξαμε, ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ και ότι είναι μπροστά. Και συνεχίσαμε τη δεύτερη και την τρίτη μέρα με πολλή ένταση και ακόμα και την τέταρτη μέρα, που το πρωτάθλημα είχε… τελειώσει, τα δώσαμε όλα και δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Δήμητρα Τζιώρα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα, την πρώτη μου χρονιά εδώ, στον Ολυμπιακό. Χαίρομαι πολύ για την ομάδα, για τις επιδόσεις των συναθλητών μου. Εγώ δεν κατάφερα να πάρω μετάλλιο, αλλά συνέβαλα κι εγώ από την πλευρά μου στον τίτλο, στο τρεμπλ».

Ηλέκτρα Λεμπλ: «Πάντα ένα πρωτάθλημα είναι μια γιορτή. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της ομάδας, που προσπαθώ με κάθε τρόπο να προσφέρω, να δίνω βαθμούς στο σύλλογο. Προσωπικά, η απόδοση μου δεν ήταν αυτή που ήθελα, αλλά η ομάδα μας τα κατάφερε και κατέκτησε ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Στελλίνα Απλαντή: «Καταρχάς, θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανη που ανήκω σε αυτή την ομάδα, είναι η έκτη μου χρονιά εδώ. Έκανα ένα πολύ μεγάλο βήμα να φύγω από την πόλη μου, τον Βόλο και να έρθω να προπονηθώ εδώ, με τον κ. Νίκο Γέμελο. Και πραγματικά, είναι κάτι που δεν το μετανιώνω. Είχαμε πολύ πείσμα και δύναμη για το πρωτάθλημα, κανείς δεν μας ρίχνει, θα είμαστε πάντα εδώ να κατακτούμε και τα τρία πρωταθλήματα. Τώρα, πάμε για το Open Water».

Δημήτρης Νέγρης: «Τα πήραμε όλα. Το θέλαμε πάρα πολύ. Στόχος μας είναι πάντα το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε, στοχεύουμε συνέχεια στην κορυφή. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού».

Απόστολος Παπαστάμος: «Πρώτο μου πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μη βρέθηκα στην κατάσταση που ήθελα και να μη βοήθησα την ομάδα μου όπως είχα ονειρευτεί, γιατί είχα κάποια προβλήματα υγείας, αλλά παρόλα αυτά, χάρη στους συναθλητές μου, καταφέραμε και σηκώσαμε το 63ο πρωτάθλημα! Συγχαρητήρια σε όλους, ήταν απίστευτο που οι συναθλητές μου έκαναν τόσες κούρσες σε ένα τετραήμερο».

Γεωργία Παυλοπούλου: «Είναι πολύ δύσκολο να μας φτάσουν. Το σηκώσαμε ξανά! Αυτές οι στιγμές σου μένουν στον αθλητισμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσωπική μου παρουσία, έφερα αρκετούς βαθμούς στην ομάδα και ελπίζω και η ομάδα να είναι ευχαριστημένη από μένα».

Σοφία Κλικοπούλου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ήταν δύσκολο πρωτάθλημα για εμάς, αλλά δείξαμε ότι είμαστε εδώ και το πήραμε ξανά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, που το πήραμε πάλι τριπλό, Γενικής, Ανδρών και Γυναικών. Είμαι περήφανη που ανήκω σε αυτό το σωματείο. Το αξίζαμε το πρωτάθλημα, προσπαθήσαμε πάρα πολύ για αυτό».

Μαρία Τασάκου: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την επίδοση μου. Τη νέα χρονιά, θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου, για να τα πάω ακόμα καλύτερα. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, θέλω να συνεχίσω εδώ, να κερδίζουμε, να συνεισφέρω κι εγώ όσο μπορώ».

Ελένη Κοντογεώργου: «Έκανα ό,τι μπορούσα για την ομάδα, πλησίασα και το όριο μου για τους Πανευρωπαϊκούς. Είμαι ευτυχισμένοι, που όλοι μαζί ως ομάδα, σηκώσαμε αυτό το φοβερό τρεμπλ».in.gr