Κυριακή, 02 Οκτωβρίου, 2022

Χανιά: Αύξηση του αριθμού Αμερικανών τουριστών καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία έρευνας στο αεροδρόμιο της πόλης

Οικονομία


Αγαπημένος προορισμός των Αμερικανών στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι τα Χανιά.

Αύξηση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών στα Χανιά σε σχέση με άλλες περιόδους, καθώς και ενδιαφέρον για αύξηση των ημερών παραμονής τους, καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία έρευνας για τη διερεύνηση του προφίλ, τις προτιμήσεις και τον βαθμό ικανοποίησης των ξένων που επισκέπτονται τα Χανιά, μέσω του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Η έρευνα για τη διεξαγωγή της οποίας υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του δήμου Χανίων και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου ( Μ.Α.Ι.Χ), είναι σε εξέλιξη και υποστηρίζεται από ομάδα 20 επιστημόνων του ΜΑΙΧ.

  • Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Πάνω από επτά στους δέκα επιχειρηματίες θεωρούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή τους

Μέσω ειδικού ερωτηματολογίου

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το Ινστιτούτο αναλαμβάνει να διευρευνήσει, μέσω ειδικού ερωτηματολογίου σε διάφορες γλώσσες, την ταξιδιωτική συμπεριφορά, το προφίλ και τις προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τον δήμο Χανίων, την τουριστική περίοδο 2022 καθώς και να αξιολογήσουν τον βαθμό ικανοποίησης τους από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

«Είναι σημαντικό να έχουμε πρωτογενή δεδομένα προσβάσιμα σε όλους που θα αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και επιστημονική εγκυρότητα τη φυσιογνωμία των επισκεπτών μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, αλλά και τις αδυναμίες που καλούμαστε να διορθώσουμε», τόνισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνοντας ότι δήμος και ΜΑΙΧ συνεργάζονται θετικά σε μία σειρά από θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΜΑΙΧ Γιώργος Μπαουράκης αναφέρθηκε στους στόχους της έρευνας και στα δομικά χαρακτηριστικά της.

«Η έρευνα, μεταξύ άλλων, διευρευνά το ενδιαφέρον των ξένων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για νέους προορισμούς», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπαουράκης τονίζοντας παράλληλα ότι μέσω της έρευνας καταγράφονται απόψεις για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης χαρακτήρισε σημαντική την έρευνα για το σύνολο των τουριστικών φορέων του τόπου, τονίζοντας παράλληλα ότι το 2022 είναι μια κομβική χρονιά για τον τουρισμό.in.gr