Τρίτη, 09 Αυγούστου, 2022

Twitter: Γιατί είπε τέλος στη συμφωνία ο Έλον Μάσκ – Του ετοιμάζουν μήνυση

Οικονομία


Μεγάλη πτώση της μετοχής της εταιρείας

Τέλος στην συμφωνία για εξαγορά του έναντι 44 δισ. δολ. έβαλε ο Έλον Μασκ.

Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που παραδόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναφέρει πως «έγιναν παραπλανητικές δηλώσεις από το για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών».

  • Διαβάστε επίσης: Έλον Μασκ: «Επέστρεψε» στο δημοσιεύοντας τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση

Όπως αναφέρει το CNBC σε ρεπορτάζ του, στο έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ τονίζει: «Παρά τη συνεχή προσπάθεια για να υπάρξει ακριβής καταγραφή των ψεύτικων λογαριασμών, το αγνόησε το συγκεκριμένο αίτημα. Εντελώς αδικαιολόγητα, έβρισκε προφάσεις προκειμένου να μην ικανοποιηθούν βασικοί όροι της συμφωνίας εξαγοράς».

Επίσης λέει «ακόμα και όταν κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της εταιρείας, τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν ελλειπή ή εντελώς άχρηστα». Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πρόεδρο της εταιρείας, Bret Taylor, ο οποίος σε ανάρτησή του στο αναφέρει: «Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας στην τιμή που έχουμε συμφωνήσει. Σχεδιάζουμε να κινηθούμε δικαστικά σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Βουτιά στην μετοχή της εταιρείας

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται πως υπήρξε καταστρατήγηση των όρων της συμφωνίας από το .

Αν και η είδηση δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, η μετοχή του σημείωσε πτώση 6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτι που αποδίδεται σε ακριβώς αυτήν την εξέλιξη, αναφέρουν αναλυτές του CNBC. Είχε προηγηθεί πτώση 5% την Πέμπτη, μετά από δημοσιεύματα πως το deal…ναυαγεί.

  • Διαβάστε επίσης:  Έλον Μασκ: «Κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω τη κρίση υπογεννητικότητας»

Τα στελέχη του ανέφεραν  ότι το μπλοκάρει πάνω από 1 εκατ. ανεπιθύμητους λογαριασμούς τη μέρα. Ο Μασκ ήθελε η εταιρεία να αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών. Η εταιρεία επανέλαβε  ότι οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ήταν πολύ κάτω από το 5%.

Η Διοίκηση της Τwitter θα κινηθεί νομικά

«Το διοικητικό συμβούλιο του είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει η Guardian, o ιδρυτής της Tesla δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα. Σύμφωνα με το συμφωνητικό εξαγοράς των 95 σελίδων που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ θα πρέπει να αποδείξει ότι το παραβίασε την αρχική συμφωνία. Διαφορετικά, το θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», δηλαδή 1 δισ. δολάρια.in.gr